ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Lisesi

Ahmet YOLCU - Okul Müdürü

1961 tarihinde Çankırı’da doğmuştur. İlköğretimi ve Ortaöğretimini Çankırı’da tamamlamıştır.1980 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazanmıştır. Buradan 1984 yılında mezun olan Ahmet YOLCU  askerliğini de Yedek Subay olarak yine Erzurum Oltu’da yapmış, askerlik dönüşü 1987 yılında Zonguldak Çaycuma ilçesi, Çaycuma Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak göreve başlamıştır. 1988 yılında Çankırı Lisesine tayini çıkan Ahmet YOLCU  bu okulda dört yıl görev yapmış, Anadolu Öğretmen Lisesinin açılmasıyla bu okula atanmış, dört yıl bu okulda idarecilik ve sekiz yıl da öğretmenlik yaptıktan sonra 2004 yılında sınavı kazanarak Çankırı Anadolu Lisesine Okul Müdürü olarak atanmıştır. Altı buçuk yıl bu okulda görev yaptıktan sonra 2010 yılında rotasyon sebebiyle önce Yapraklı İlçesi Çok Programlı Lisesi’ne, sekiz ay sonra da 2011 yılında kendi isteğiyle Mehmetçik İlköğretim Okuluna Okul Müdürü olarak atanmıştır. 18 Eylül 2014 tarihinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Müdürü olarak atanan Ahmet YOLCU aynı tarihte bu okuldaki görevine başlamış ve 31 Temmuz 2023 tarihinde Çankırı Lisesi Müdürü olarak okulumuzdaki görevine başlamış ve  halen bu okuldaki görevine devam etmektedir. Ahmet YOLCU’ nun  üçü  evli üç kız ve bir erkek çocuğu vardır.