T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Lisesi

Haberler

Mrt

Çankırı Valiliğinin projesi kapsamında ve Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Çankırı Lisesi olarak;
Okul kütüphanemizi siz değerli velilerimize ve sevgili öğrencilerimize dijital ortamda açtık..!

Mrt

Türk'ün Özü, Akif'in Sözü teması çerçevesinde Karatekin Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesime Ceyhan AKÇA tarafından öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik 'Edebiyatımızda Çanakkale' konulu konferans verildi. Çanakkale Savaşı ve Zaferini o döneme ait fotoğraflarla anlatan Nesime Ceyhan AKÇA ilgi ile dinlendi. Programın sonunda Okul Müdürümüz Ahmet YOLCU tarafından günün hatırasına hediye takdimi yapıldı. Prof. Dr. Nesime Ceyhan AKÇA hocamıza öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Çankırı İl Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu 12 Mart İstiklal marşının kabülü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Lise öğrencileri arasında resim yarışmasında 11/C sınıfından Belgin Güneş İl 2. olmuştur. Öğrencimizi ve Öğretmenimizi tebrik ederiz. 

Mrt

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine Satı Sarıkaya ile birlikte Halk Edebiyat konularını uygulamalı olarak işlemek için  Çankırı Tarihi ve Kültürünü tanımak amaçlı bir gezi yaptı. Gezi Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesinden başlayarak Çankırı'nın tarihi dokusunu yansıtan sokaklarından Büyük Cami, Çivitçioğlu Medresesi, Buğdaypazarı Medresesinden devam ederek Akkız Çalısı ve Yuh Baba türbesinde sona erdi. Tarihi yerlerin tanıtımı ve hikayelerini görevlilerden dinleyen öğrenciler Çankırı kültürünü hissederek faydalı ve güzel bir gün geçirdiler.

Mrt

Her toplumun kendine özgü değerleri vardır. Bizim de saygıdan hoşgörüye, sevgiden dürüstlüğe, sadakatten kardeşliğe, dayanışmadan kıymet bilmeye, yurt severlikten vefaya birçok değerimiz var. Zaman içinde bazı değerlerimizin kaybolması, artık yaşanamıyor olması bu değerler ile yoğrulan bizleri derinden etkiliyor. Zaman zaman yapılan çalışmalar ile "yaşanarak" ve "yaşatılarak" kaybolmaması için uğraşılan değerlerin, kaybolmayacağına inanan öğretmenlerimiz ile 2017-18 öğretim yılında başlattığımız, Pandemi döneminde ara verdiğimiz Vefa Projemize devam ediyoruz. 

Mrt

6 Mart tarihinde Ankara'ya düzenlenen gezide Okulumuz yönetici, öğretmen ve öğrencileri Anıtkabir'i ziyaret ederek Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitelerini gezdiler.

Mrt

Çankırı Lisesi olarak TDED'in Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karatekin Üniversitesi iş birliğiyle  yapılan " Kitap Okuma Kültürünü Geliştirmesi ve Gençlerin Çözüm Önerileri" çalıştayına katıldık.  Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Emine Satı Sarıkaya başkanlığında öğrencilerimiz Fatma Cemre Cebeci, Elanur Çerkeşli, Elif Nisa Okay, Fatma Naz Altınsoy, Laıla Pouladstoon, Onur Karataş, Elifnaz Gülmüş fikirleri ve yaptıkları çalışmalar ,önerdikleri çözüm önerileriyle çalıştaya katkıda bulundular.  Çalıştaya katılan Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk gençlerin fikirlerine çok değer verdiklerini, bu çalıştayın raporlarını çok önemsediğini belirtti. Çalıştaya Karatekin Üniversitesinden çok sayıda akademisyen katılarak öğrencilerimize yol gösterici oldular.

Şbt

İlimizde düzenlenen okullar arası Kız ve Erkekler Puanlı Atletizm yarışmasında okulumuz öğrencileri il birincisi olmuştur. Guruplarda ilimizi temsil edecek olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Şbt

İlimizde düzenlenen Genç A kız, Genç B erkek, Genç B kız, Genç A erkek takımlarımız Gençler oryantiring müsabakalarında tüm kategorilerde il birincisi olmuştur. Takımlarımızı ve öğretmenlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyor, takımlarımıza ve öğretmenleri Abdurrahman ÇELİK'e  bölge finallerinde de başarılar diliyoruz.

Şbt

2023-2024 eğitim-öğretim yılı okul spor faaliyetleri kapsamında Okullar Arası Gençler Futsal müsabakalarında okulumuz kızlarda kupanın sahibi oldu. İlimizi bölge finallerinde temsil etme hakkı elde etti. Üst üste 3. Kez şampiyonluk yaşayan okulumuz, yine sportif başarıları ile göz doldurdu. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Abdurrahman Çetin'i tebrik eder, bölge finallerinde kızlarımıza başarılar diliyoruz

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlendi.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla dönemin ilk karnesi öncesi okullarda öğrencilerin son haftayı sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için yeni bir uygulama hayata geçirildi.

Bakanlık merkez teşkilatı ve ilgili birimlerin önerileri doğrultusunda, karne öncesindeki son 4 günü kapsayan 15-18 Ocak'ta resmî ve özel tüm okullarda, "kış şenliği" havasında faaliyet planı ve etkinlik önerileri hazırlandı.

Okulumuzda da sınıf içi bilgi yarışması, en sevdiğin hikayeyi paylaş, okul kermesi, karaoke, origami, münazara, kitap okuma, Teknofest ve Tübitak projeleri tanıtımı, yazar Cem Ali Yaman ile söyleşi, komedi saati, tabu, gitarını al şarkını söyle ve Türk Halk müziği konseri etkinlikleri düzenlendi

Faaliyetlerde görev alan tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. 

Ock

Öğrencilerimizin vizyon sahibi olmaları ve bu özelliklerini gelişimsel anlamda sürdürmelerini önemsiyoruz. Günümüzde hedef belirlemeyi sadece birkaç güne sığdırmak veya hızlıca bir hedefe sahip olunması gerekliliği öğrencilerin kolektif bilinçaltlarına yerleştirilmiştir. Eğitim anlayışımızın klişeleri aşması adına öğrencilerin geleceğe dair adeta bir hedef fidanı dikmeleri ve bu hedeflerini her gün bahçesinden geçtikleri okullarına dikmeleri; çalışmalrıyla fidanlarına su, emekleriyle toprak ve umutlarıyla da güneş olmlarını hedefledik.


Okulumuz 9.sınıf öğrencileri yeni bir gelenek başlatıyor. İngilizce öğretmenimiz Hasan Emin ÇELİK rehberliğinde yapılan etkinlikte 9.sınıf öğrencilerimiz mezun olacakları 2027 yılında açılmak üzere kendi geleceklerine mektup yazdılar. Lise hayatından beklentilerinden-geleceğe dair umutlarına, arkadaşlıklarından-eğitimlerine kadar diledikleri herşeyi serbestçe kağıda döken öğrencilerimiz, mektupları üzerlerinde adları yazılı olan birer şişeye koydular. Ayrıca tüm öğrencilerimiz geleceklerine video mesaj da yolladı. Öğrencilerimizin video mesajları da flaş bellek içerisinde bir şişeye konuldu ve tüm şişeler okulumuzun bahçesine gömüldü.Etkinlik kapsamında gömülen mektupların ve video görüntülerin yaklaşık 4 yıl sonra öğrencilerimizin mezuniyet töreninde toplu olarak açılması ve video görüntülerin hep beraber izlenmesi planlanmaktadır. 


Çankırı Lisesi ailesi olarak her sene okulumuza yeni başlayan 9.sınıf öğrencilerimizle bu geleneği devam ettireceğiz.

Ara

Dar'ül Hadis, şifahane, mevlevihane olarak kullanılan Taş Mescit ile başlayan gezimizde öğrenciler dünya tarihinde çok önemli yeri olan Taş Mescit hakkında bilgi aldılar. Ezcacılık ve Tıp sembollerinin ilk defa burada görüldüklerini duyunca şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Sosyal sorumluluk ve toplumsal hizmet çalışmaları kapsamında İsmail Özdemir Huzurevinde yaşayan değerli büyüklerimizi ziyaret ettik. 

Ara

Cumhuriyetin yüzü Akif'in sözü teması çerçevesinde okulumuz tarafından program düzenlendi.Rehberlik Araştırma Merkezi Salonunda okulumuz öğrencilerine yönelik yapılan programda Karatekin üniversitesi Öğretim üyeleri Doç.Dr. İbrahim AKYOL ve Dr. Cengiz EKEN tarafından öğrenciler bilgilendirildi. Okul müdürümüz Ahmet YOLCU tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından söz alan Dr. Öğretim üyesi Cengiz EKEN Mehmet Akif Ersoy hakkında genel bilgiler verdi. Akif'in örnek kişiliğini örneklerle anlattı. 

Daha sonra söz alan Doç.Dr.İbrahim AKYOL ise Asım'ın Nesli ve Mehmet Akif ERSOY'un Çankırı vaazından bahsetti. Asım karakterinin Akif'in idealindeki gençlik olduğunu belirterek bu gençliğin özelliklerini açıkladı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği program sonunda hocalara okul müdürü Ahmet YOLCU ve RAM müdürü Mürsel AKKAYA tarafından hediye takdimi yapıldı.

Ara

Sayın Valimiz M. Fırat TAŞOLAR ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muammer ÖZTÜRK okulumuza ziyarette bulundular. Öğretmenlerimiz ve 12.sınıf öğrencilerimizle sohbet eden Sayın Valimize teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.