ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Lisesi

ÇANKIRI LİSESİNDE DÜZENLENEN TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİSİ HERKESİN BEĞENİSİNİ KAZANDI

Amazon Ormanlarından Kutuplara Genom Çağında Biyoçeşitlilik ve DNA Konulu Tübitak Bilim Söyleşisi düzenledik.

Okulumuz öğrencilerine, bilime ve teknolojiye olan ilgisini, sevgisini ve farkındalığını artırmak amacı ile Prof. Dr. Emre Keskin'in katıldığı "TÜBİTAK Bilim Söyleşileri" adı altında etkinlik düzenledik. Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün de katıldığı söyleşi okul müdürü Ahmet Yolcu'nun açılış konuşması ile başladı. İl Milli Eğitim Müdürümüz Muammer Öztürk'ün konuşması ile devam eden programımız Prof. Dr Emre Keskinin öğrencilerin dikkatle dinlediği söyleşisi ile verimli bir zaman geçirmemizi sağladı.

Düzenlemiş olduğumuz etkinliklerimizde, bilim insanlarını öğrencilerimizle buluşturarak okulumuzda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefliyoruz. Bu etkinlikler çerçevesinde teknoloji, mühendislik, Biyoçeşitlilik, DNA konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanmaktadır.

Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Emre Keskin, öğrencilere önce meslek seçimi ve meslekle ilgili süreçten bahsetti, sonrasında ise Biyoçeşitlilik ve DNA ile ilgili bilinmeyenleri ve kendi çalışma konularını paylaştı. Yurt dışında alanıyla ilgili yapmış olduğu çalışmalarını ve tecrübelerini öğrencilere aktardı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği sunumların sonunda kariyer planları ve bilimsel yenilikler hakkında konuşuldu. Bu sayede gençler kariyer gelişimi ve üniversite hayatına dair merak ettiklerini öğrenme imkânı buldu. Biyoçeşitlilik ve DNA üzerine pek çok yayını olan Prof. Keskin'e özellikle bu alanla ilgili sorular yöneltildi. Gençler bu etkinlik sayesinde kariyer gelişimi ve üniversite hayatına dair merak ettiklerini öğrenme imkânı buldu.

Söyleşi, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün ve Okul Müdürü Ahmet Yolcu'nun Prof. Dr. Emre Keskin ve proje yürütücüsü Çankırı Lisesi müdür yardımcısı Ümit Erkan'a belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Öğrencilerimiz ile birikimleri ve mesleki deneyimlerini paylaşan Sayın Prof. Dr. Emre Keskin'e teşekkür ederiz.

23-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-202323-11-2023

Yayın: 23.11.2023 - Güncelleme: 23.11.2023 20:05 - Görüntülenme: 574