T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇANKIRI / MERKEZ - Çankırı Lisesi

ÇANKIRI LİSESİ PANSİYONU ÖĞRENCİLERİNDEN HUZUREVİ VE TAŞ MESCİT ZİYARETİ

Dar'ül Hadis, şifahane, mevlevihane olarak kullanılan Taş Mescit ile başlayan gezimizde öğrenciler dünya tarihinde çok önemli yeri olan Taş Mescit hakkında bilgi aldılar. Ezcacılık ve Tıp sembollerinin ilk defa burada görüldüklerini duyunca şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Sosyal sorumluluk ve toplumsal hizmet çalışmaları kapsamında İsmail Özdemir Huzurevinde yaşayan değerli büyüklerimizi ziyaret ettik. 

Öğrencilerimiz ve büyüklerimizin arasında kurulan  o sıcacık sohbet ve etkili iletişim, gözle görülebilen sevgi ve saygı hem öğrenciler için, hem de yaşlılarımız için gerçekten unutulmazlar arasına girdi. Öğrencimiz Melisa Çiçek, büyüklerinin resmini yaptı. Yaptığı resim kurumun panosuna asıldı. Öğrencilerimiz büyükleriyle şarkılar söyledi, oyunlar oynadı.Yaşlılarımızla sohbete doyamayan öğrencilerimiz, o huzurevinde zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını, oradan hiç ayrılmak istemediklerini ,bundan sonra  her fırsatta tekrar ziyarete geleceklerini ,teyzeler ve amcalarıyla asla iletişimlerini koparmayacaklarını söylediler.

Geziyi düzenleyen Pansiyon Müdür Yardımcımız Serpil Saygı : ''Önce Taş Mescit'i ziyaret ederek şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini tanıma fırsatı bulduk sonrasında Huzurevini ziyaret ederek  yaşlılarımızın moralini yükselttiğimize ve günlük rutinlerinden çıkarıp eğlendirdiğimize inanıyorum. Ayrıca, bundan daha önemlisi sevgili öğrencilerimize bazı  unutulmuş duyguları hatırlattığımıza inanıyorum.Bu bağlamda, öğrencilerimin yardımsever, iyi insan, iyi vatandaş olma; paylaşımcı ve hoşgörülü olma; saygılı olma; sorumluluk sahibi, samimi ve adil olma; toplumsal sorunlara karşı duyarlı olma gibi toplumsal değerlerin farkına vardıklarını gözlemlemiş olmaktan gurur duyuyorum.'' dedi.

Öğrencilerimiz,her fırsatta gezinin her anından çok mutlu olduklarını, bu tür bir geziden çok şey öğrendiklerini ve  o yüzden bu tür gezilerin sık sık yapılması gerektiğini söylediler. Pansiyon Müdür Yardımcımız Serpil Saygı´ya ve geziye katılan tüm pansiyon personelimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

27-12-202327-12-202327-12-202327-12-202327-12-202327-12-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 29.12.2023 19:52 - Görüntülenme: 592
  Beğen | 1  kişi beğendi